Things to do in Bali

Lees blog
Isabelle
read story

Naast mijn Google Maps Bali favorieten deel ik in deze blog, de titel verklapt het al; Things to do in Bali. Bali staat al lang bekend als een paradijs op aarde, gelegen in het hart van Indonesië. Of je nou een strandliefhebber, een avonturier of cultuurfanaat bent, Bali heeft het allemaal. Dus stap jij binnenkort in het vliegtuig? Sla deze blog dan op, want hij kan jou zeker van pas komen! Of deel hem met je familie en vrienden die dit prachtige eiland gaan bezoeken.

What to do and where to go

Verken de prachtige stranden: Bali staat bekend om zijn adembenemende stranden. Breng een dag door op populaire stranden zoals Kuta, Jimbaran of Uluwatu. Geniet van de zon, ga surfen, maak een strandwandeling of ontspan gewoon met een goed boek. Een echte strandliefhebber? Bezoek dan ook de dichtbij gelegen eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida of de Gili eilanden voor de kust van Lombok. Hier vind je prachtige stranden en dit is ook meteen een goede spot om te snorkelen.

Bezoek tempels: Bali staat tevens bekend om zijn prachtige tempels. Bezoek de majestueuze tempel Tanah Lot, desierlijke tempel Poera Oeloewatoe in Uluwatu of de schilderachtige tempel Besakih. Vergeet niet om gepaste kleding te dragen en de tempel regels te respecteren.

Verken Ubud: Vaak omschreven als het culturele hart van Bali. Bezoek de traditionele markten, kunstgalerijen, geniet van traditionele dansvoorstellingen, maak een wandeling door de prachtige rijstvelden rondom het dorp of ga op de foto met de aapjes in het monkey forest. Maar pas dan wel goed op voor je spullen #tip.

Ontdek de watervallen: Bali heeft enkele prachtige watervallen die je kunt verkennen. Bij voorbeeld de Tegenungan of de Kanto lampo-waterval in de buurt van Ubud, de Sekumpul-waterval in Noord-Bali of de Gitgit-waterval in Lovina.

Ga snorkelen of duiken: Bali biedt geweldige mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Verken de kleurrijke onderwaterwereld rondom het eiland Nusa Penida, het scheepswrak USS Liberty bij Tulamben of de prachtige koraalriffen bij Menjangan Island. Ik heb zelf gedoken bij de Gili eilanden. Deze eilanden liggen op 2 uur varen van Bali en hebben onwijs veel mooie duik- en snorkel spots. Zeker een aanrader als je van de onderwaterwereld houdt!

Zie de zonopkomst vanaf Mount Batur: Voor de avontuurlijke reizigers is het beklimmen van de actieve vulkaan Mount Batur een geweldige ervaring. Geniet van een prachtige zonsopgang en het panoramische uitzicht over het eiland. Dit was absoluut een van mijn highlights tijdens mijn reis op Bali. Let wel op, je moet vroeg uit de veren. De hike begint rond een uur of 03:30 en het duurt ongeveer anderhalf tot twee uur om boven te komen. Als je een vriendelijke gids bij je hebt zorgt hij voor een heerlijk ontbijt met warme thee boven op de berg. Ben je niet zo van het hiken, maar lijkt het je wel leuk om de zonsopkomst te zien vanaf deze actieve vulkaan? Stap dan de crossmotor op! Deze kun je onderaan de berg huren of je kunt tegen betaling achterop bij een local. De laatste 10% moet je nog wel zelf lopen.

Geniet van een traditionele Balinese massage: Verwen jezelf met een ontspannende Balinese massage. Mijn favoriet: Massaji – het aanbod aan massagesalons is oneindig en waarop baseer jij dan je keuze? Goede vraag, ik weet het antwoord ook niet. Ik ben in veel verschillende salons geweest en heb veel wisselende ervaringen, je moet het altijd maar net treffen met je masseur/masseuse. Bij Massaji is het geen gok, maar weet je dat het goed zit. Ik ben daar meerdere keren geweest en het stelde nooit teleur.

Bali Silent Retreat – get out of your comfort zone! Ik heb hier afgelopen maart 3 dagen doorgebracht en kan het iedereen aanraden. Een silent retreat was niet iets wat op mijn bucketlist stond, ik bedoel; ik ben een recruiter, ik hou van praten. Maar toen het op mijn pad kwam was ik toch nieuwsgierig geworden en besloot ik het gewoon te doen en ik vond het heerlijk. 3 dagen lang geen telefoon, geen internet, niet praten, geen afleiding. Dagelijks bereiden zij de heerlijkste maaltijden. Je kunt Yoga- en meditatielessen bijwonen en er worden workshops en uitjes georganiseerd, zoals het bezoeken van de hot springs in de buurt. Mijn voorkeur ging uit naar een verblijf van 3 dagen maar een dagpas of maand behoort ook tot de opties, up to you!

Paardrijden op het strand – Hoe leuk is dat? Een must do voor alle paardenliefhebbers onder ons. Ik raad echter aan dit alleen te doen als je wel eens eerder paard hebt gereden. Er zijn verschillende stallen die een strandrit organiseren dus kijk vooral welke jou het meeste aanspreekt. Salty Cowboy zit in Canggu en is van een Nederlandse dame. Deze stal kan ik van harte aanbevelen. Zij knapt verwaarloosde en mishandelde paarden op en geeft ze een beter leven. Ze bieden verschillende ritten aan, van het zwemmen in de rivier tot racen op het strand of een trail dwars door de rijstvelden.

Bezoek Pretty Poison –voorheen gevestigd op de shortcut in Canggu, welke helaas gesloten is. Gelukkig is er begin 2023 een nieuwe vestiging geopend een halfuurtje rijden ten noorden van Canggu. Pretty Poisen is de place to be for skate en surf vibes. Er is een zwembad, halfpipe, waar de beste skaters (of soms dronken toeristen) hun kunsten laten zien. Leuk om een drankje te doen en naar te kijken. Pretty Poison is elke dag geopend van 16:00 uur tot 00:00 uur. Maar op dinsdag, donderdag en zaterdag gaat het los, dus als je zin hebt in een feestje dan zou ik een van die dagen een kijkje nemen. 

Uiteraard kan deze lijst niet ontbreken zonder de bekende Beach Clubs op Bali. Dit is tenslotte waar Bali de laatste tijd zo bekend om staat. De Beach Clubs schieten als paddenstoelen uit de grond, gelukkig voor jullie heb ik de top 6 verzameld

Beach clubs

Mari Beach Club – Ditis een van de nieuwere Beach Clubs in Seminyak. Het is een hele mooie en relaxte plek met een fijne vibe direct aan het strand. Met een traditionele look en feel trekken ze niet alleen toeristen maar ook veel locals aan. Mari Beach Club is van alle gemakken voorzien om een hele dag door te kunnen brengen.

El Kabron – Een prachtige Beach Club bovenop een cliff in Uluwatu. Een prachtige plek om de zonsondergang te kijken, vaak onder het genot van een live DJ. Daarnaast organiseren ze hier regelmatig feestjes; hou hun social media in de gaten voor de upcoming events. 

Alternative Beach – Dit is niet alleen een Beach Club, maar ook een guest house. Dit zorgt voor een relaxte vibe en is erg populair onder de jongeren. Alternative heeft geen minimum spend zoals de meeste Beach Clubs. Je betaalt enkel 6 euro voor je bedje en handdoek. Wil je liever op een zitzak chillen, dan kan dat ook. Hier betaal je geen kosten voor. Buiten het zwembad en de poolbar hebben ze een restaurant waar je een hapje kan eten. Een leuke plek om een paar uurtjes te hangen, te lunchen en een cocktail te drinken aan de poolbar. De bartenders showen je graag hun skills en serveren je exclusieve cocktails met fancy namen.

Palmilla Beach Club –Palmilla is alleen al de moeite waard om naartoe te gaan vanwege het mooie landschap op de weg ernaartoe. Je rijdt langs een cliff naar beneden met een waanzinnig uitzicht over zee. Welke kant je ook op kijkt het kan zo op een ansichtkaart. Niet dat we dat nog vaak versturen, misschien is de zin: het kan zo op je Instagram een betere verwoording anno 2023. Anyway.. het is daar dus echt heel mooi en zeker de moeite waard om een dagje te vertoeven. Naast het zwembad loop je zo het witte strand op om een duik te nemen in de helderblauwe zee. Wat wil je nog meer?

Sol Rooftop – Een van de nieuwere Beach Clubs, gelegen in Peranang. SOL is kleinschalig maar doet zeker niet onder voor de grotere Beach Clubs in de buurt. Een heerlijke plek om een dagje te spenderen of simpelweg een drankje te doen en te genieten van de zonsondergang met uitzicht over zee.

Sandy Bay Beach Club – Sandy Bay is gelegen op Nusa Lembongan en een heerlijke plek om naartoe te gaan. Bij aankomst kreeg ik spontaan zin in Pina Coladas, vraag me niet waarom want die drink ik normaal nooit. Het is een mooie Beach Club in Griekse stijl met veel blauw en wit. Heerlijk om een dagje te spenderen of gewoon een drankje te drinken of hapje te eten.

Genoeg te doen op Bali! Deel 1 nog niet gelezen en ga jij binnenkort naar Bali? Lees dan Mijn Google Maps Bali favorieten blog. In deze blog deel ik mijn favorieten cafés en restaurants op dit prachtige eiland.