De beste reisverzekering voor digital nomads

Lees blog
Isabelle
read story

Lang van huis

In een klein dorpje, ongeveer 1,5 uur rijden van Brisbane, Australië, begon mijn avontuur naar locatie-onafhankelijk werken. Dit avontuur veranderde niet alleen mijn kijk op werk, maar verdiepte ook mijn begrip van vrijheid.

Na mijn studie in 2015 begon ik met reizen, wat oorspronkelijk een reis van 2 maanden had moeten zijn, werd uiteindelijk bijna drie jaar, waarvan ik een heel jaar in Australië doorbracht. Reizen kost geld, en ondanks mijn spaargeld slonk mijn budget sneller dan verwacht.

Op zoek naar mogelijkheden om in het buitenland te werken, stuitte ik op een advertentie voor een working-holiday visum in Australië. Ze zochten backpackers om op een cattle farm te werken. Als dierenliefhebber was ik meteen geïnteresseerd en zo begon mijn Australië avontuur.

Het belang van de juiste verzekering

Waar waarschijnlijk veel backpackers of digital nomads tegen aanlopen, is dat niet elke verzekering dekt als je in het buitenland werkt. Daarom is het van belang dat je van tevoren goed nadenkt over je plannen en hoe je gedekt bent. In mijn geval, toen ik in Australië verbleef, koos ik voor de Globetrotter Verzekering. Deze verzekering is speciaal ontworpen voor mensen die voor langere tijd in het buitenland verblijven en/of werken.

Verzekerd van vrijheid met Allianz

De Allianz Globetrotter-verzekering is perfect voor langdurig buitenlandverblijf. Met deze verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd, of je nu gaat backpacken, een wereldreis maken, gaat studeren, stage lopen of werken in het buitenland.

De keuze voor de juiste verzekering kan cruciaal zijn, vooral als zich onverwachte situaties voordoen. Zo heb ik zelf ondervonden dat Allianz, de aanbieder van de Globetrotter Verzekering, zeer professioneel en hulpvaardig was. Toen mijn opa in Nederland overleed terwijl ik in Australië was, zorgde Allianz voor een retourticket naar Nederland, zonder gedoe.

Dit benadrukte voor mij het belang van de juiste verzekering. Het kan je gemoedsrust geven in onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, ongevallen, of onverwachtse familiegebeurtenissen. Dus voordat je op avontuur gaat, is het slim om grondig onderzoek te doen en te investeren in een verzekering die past bij je reis- en werkplannen. Het kan het verschil maken in tijden van nood.

Doorlopende reisverzekering

Ben je niet van plan om voor lange tijd naar het buitenland te gaan, er zijn verzekeringsopties die bij jouw behoeften passen. Als je, zoals ik destijds, langere tijd in het buitenland verblijft en werkt, kan de Globetrotter Verzekering een uitstekende keuze zijn. Maar als je vaker kortere trips maakt, is de doorlopende reisverzekering misschien meer geschikt. Het mooie daarvan is dat je vaak de dekking kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften, bijvoorbeeld of je gevaarlijke sporten beoefent of dat je reist binnen of buiten Europa. Ik heb momenteel ook de doorlopende reisverzekering van Allianz en dit bevalt erg goed.