Ontdek het prachtige eiland Mallorca

Lees blog
Isabelle
read story

Na Bali neem ik je in deze blog mee naar mijn favoriete plekjes op het het adembenemende Mallorca, een eiland dat ik maar liefst twee jaar mijn thuis heb mogen noemen. Het Kantoor van Add Value is namelijk gevestigd in de hoofdstad, Palma. Het oorspronkelijke plan was om hier 6 maanden te verblijven maar ik verloor al snel mijn hart en heb hier uiteindelijk 2 jaar gewoond. In deze blog deel ik mijn persoonlijke bevindingen en de mooiste plekken op dit prachtige eiland in de Middellandse Zee, rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid.

1. Kathedraal La Seu

In Palma de Mallorca, de hoofdstad van dit eiland staat de indrukwekkende kathedraal La Seu trots. Dit architectonische wonder is een lust voor het oog en een venster naar de geschiedenis van het eiland.

I mean have you even been to Palma if you have’t seen the cathedral?

2. Port de Soller

Als je regelmatig op instagram zit heb je dit plekje sowieso een keer voorbij zien komen. Port de Soller is een idyllische havenstad waar je kunt ontspannen op het strand, genieten van heerlijke zeevruchten in lokale restaurants en een nostalgische tramrit naar Palma kunt maken.

3. Deia en Cala de Deia

Reis naar het pittoreske dorpje Deia, dat is omgeven door bergen en daardoor een betoverende sfeer uitstraalt. Vlakbij ligt Cala de Deia, een idyllisch strandje verborgen tussen de rotsen met een schattig restaurant (ca’s Patró March) dat uitkijkt op de zee. Wil je hiernaar toe vergeet dan niet op tijd te reserveren. De afgelopen jaren is de populariteit door social media erg toegenomen, maar als je hier aankomt snap je ook meteen waarom.

4. Valdemossa

Valdemossa staat bekend om zijn historische klooster, waar componist Frédéric Chopin ooit verbleef. Dit dorpje ligt in het Tramuntane gebergte en kan werkelijk zo op een ansichtkaart. Verken de charmante straatjes, geniet van de majestueuze bergen en proef lokale lekkernijen.

5. Cap de Formentor

Rijd naar het noordelijkste puntje van Mallorca, Cap de Formentor, hier word je getrakteerd op adembenemende uitzichten over kliffen en de middellandse zee. Voor de mensen die snel wagenziek worden is het misschien niet de beste route, de weg ernaar toe kent namelijk veel haarspeldbochten.

6. Tramuntana-gebergte

De Serra de Tramuntana, een bergketen die door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed, biedt spectaculaire wandel- en fietsroutes. Als je Mallorca bezoekt is het een no brainer om een dagje dit prachtige berggebied te bezoeken.

Naast deze prachtige plekken die je zeker moet bezoeken zijn er natuurlijk ook activiteiten en restaurant’s die hoog op mijn lijstje staan, hierbij een kleine greep uit mijn must do’s and visit op Mallorca:

Mallorcaanse Wijntours

Proef heerlijke lokale wijnen tijdens een wijntour door Mallorca. Bezoek wijngaarden en geniet van de beste wijnen van het eiland. Je zou het misschien niet denken maar er zijn talloze wijnboerderijen die je kunt bezoeken voor een winetasting. Dit is een super leuke activiteit voor een date of met je vrienden en familie.

Mallorcaanse Markten

Mallorca heeft talloze leuke markten die wekelijks of jaarlijks terugkomen. Wandel bij voorbeeld door bruisende markten zoals de Mercat de l'Olivar en de Mercat de Santa Catalina, en proef lokale producten.

Fiestas en Festivals

Als je tijdens een lokaal festival op Mallorca bent, geniet dan van traditionele dansen, muziek en lokale gerechten, en laat je meeslepen door de feestelijke sfeer. Dit is een absolute must om mee te maken en de rijke cultuur van Mallorca te proeven.

Stranden: Van Levendige Kustlijnen tot Afgelegen Baaien

Mallorca staat bekend om zijn prachtige stranden. Van het populaire strand van Playa de Palma tot de afgelegen baaien zoals Cala Varques, er is een strand voor elke stemming en stijl. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er talloze mogelijkheden om te snorkelen, zeilen of kajakken langs de kust. Mijn favorieten zijn: Cala Pi (zie foto), Cala de Deia, Cala Llombards en Cala Agulla.

Culinaire Ervaringen

Mallorca staat bekend om zijn heerlijke gerechten. Een paar van mijn absolute favorieten restaurants zijn Marc Fosh, Daica en El Olivo, Molí des Torrent en El Penon, laat je smaakpapillen verwennen.

Mallorca heeft mijn hart gestolen en ik hoop dat deze blog je heeft geïnspireerd om dit prachtige eiland te verkennen. Of je nu de geschiedenis wilt ontdekken, wilt ontspannen op zonovergoten stranden of avonturen wilt beleven in de natuur, Mallorca heeft het allemaal. Dus pak je koffers, geniet van elke seconde en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Veel plezier!