Mijn Google Maps Bali favorieten

Lees blog
Isabelle
read story

Als je voor het eerst op een nieuwe plek bent, een nieuw land, nieuwe stad of eiland duurt het vaak even voor je je weg gevonden hebt. Het kost tijd om de leuke plekjes te ontdekken en op het internet word je plat gespamd met reclame van restaurants, beach clubs etc. Het lijkt erop dat degene met het hoogste marketingbudget altijd bovenaan eindigt. Zonde eigenlijk, want dat zijn niet altijd de hotspots waar je naar op zoek bent. Tenminste, als ik uit eigen ervaring spreek. Vaak zijn dit de grotere commerciële ketens, terwijl ik het juist leuk vind om me te laten inspireren door de lokale ondernemers en zo kom je vaak bij meer kleinschalige en soms nog hidden gems terecht.

Over Bali is veel online te vinden: de leukste restaurants, beach clubs, barretjes, to do’s. Ze zijn allemaal wel een keer genoemd. Maar ik dacht; waarom niet gewoon nog een keer? 

Daarom deel ik hier met jullie mijn favorieten. Stuk voor stuk plekken die ik heb bezocht en die ik van harte kan aanbevelen vanuit eigen ervaring. In deze blog deel ik mijn favoriete restaurants voor ontbijt, lunch en diner. 

Mijn favorieten restaurants

Sisterfiels – Een populair restaurant voor ontbijt, brunch en lunch en dat is niet voor niets. Met een brede keuze aan heerlijke en gezonde gerechten en juices zijn ze snel bekend geworden onder zowel de locals als toeristen. Het is geen plek om uren te tafelen, maar wil je snel, goed en gezond eten dan is Sisterfiels het juiste restaurant. Sisterfields is gevestigd in Seminyak. 

Coffee Cartel – Een van de leukere plekje voor ontbijt, brunch of lunch in Seminyak, if you ask me. Niet alleen de stijl en decoratie zijn on point, ook het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Het eten is goed, gezond, snel en ze hebben voldoende keuze. Coffee Cartel zit om de hoek van Soham (fitness& welness center). Slim bekeken, want iedereen wil hier na zijn work out een gezonde maaltijd of healthy juice scoren.

Kynd Community - Zij hebben zowel een vestiging in Canggu als in Seminyak en is een van de populairdere Instagram hotspots. Naast de kleurrijke inrichting van het restaurant en het vriendelijke personeel is ook werkelijk elk gerecht een feestje en Instagram waardig. Misschien dat je ze al een keer voorbij hebt zien komen op je tijdlijn. Hun stijl is erg herkenbaar en niet te missen! 

707 Beachberm – De sunset kijken op een zitzak met een kokosnoot of cocktail in je hand? Can it get any better? 707 in Seminyak is de plek om naar toe te gaan als je op een relaxte plek zonder poespas wil genieten van Bali op zijn best.  

Satusatu Coffee Company – Dit is waar Bali bekend om staat: lekker en gezond eten, zowel sweet als savory. Met een menu vol healthy juices, smoothie bowls en nog veel meer, wordt het lastig kiezen. Maar geloof me, de verkeerde keuze maken bestaat hier niet. Ik kan SatuSatu dan ook sterk aanbevelen voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch in Berawa. 

Brunch Club Berawa – Leuk voor de paardenliefhebbers onder ons. Zij zitten namelijk naast een waanzinnig mooie manege en vanuit het restaurant kijk je zo de arena in. Het personeel is super vriendelijk en het eten is vers en gezond. 

Bar boa – Een kleinschalig en sfeervol ontbij- lunch cafè gevestigd in Canggu. Zehebben een breed assortiment aan heerlijke, verse gerechten van pancakes, smoothiebowls tot avocado toast. Stuk voor stuk de moeite waard. Een echte aanrader als je even rustig wil opstarten of wil lunchen met vrienden.

LusaBy/Suka -  Zin in een goede pizza of pasta? Lusa By/Suke verkoopt heerlijke steenoven pizza’s en verse pasta’s om je vingers bij af te likken. Twee avonden per week kun je er terecht voor live muziek; elke dinsdag voor een pasta avond en elke zaterdag voor een pizza en spritz avond, de band start vanaf 18:00 uur. Onwijs gezellig en midden in het hart van Berawa. 

Ji – Sushi with a view! Ji is gevestigd in Canggu en heeft een rooftop area waar je de sunset kan beleven, terwijl je geniet van heerlijke, verse sushi en andere gerechten uit de Japanse keuken. Leuk voor een date night of andere speciale gelegenheid.

Lola’s Cantina Mexicana – De naam verklapt het al: Lola’s is een Mexicaans restaurant gevestigd op de welbekende shortcut in Canggu. Het is hier altijd gezellig druk. Ze draaien leuke Spaanse muziek en hebben een breed assortiment aan Mexicaanse specialiteiten. Je hebt bijna niet meer door dat je in Indonesië bent. Lola’s is open voor lunch en diner!  

Urban Bites – Dit is denk ik één van mijn favorieten ontbijttentjes. Ze serveren heerlijke koffie en hebben een breed assortiment aan verse Balinese en Westerse gerechten. Het is een klein, beschut restaurant met een prettige vibe gelegen in Canggu. 

Penny Lane – Zeg je Canggu, dan zeg je Penny Lane. Dit restaurant is één van de bekendere plekjes in deze area en als je binnen loopt snap je meteen waarom. Het is een heel mooi en sfeervol restaurant, zowel geschikt om met zijn tweetjes als met een groep vrienden te gaan eten. Loop je naar achteren dan vind je een pooltafel waar je met je vrienden of met andere bezoekers van het restaurant een potje kan spelen. Oh, en loop je naar achteren in het restaurant vergeet dan niet omhoog te kijken.

La Baracca – La Baracca is een heerlijk plekje om te zitten met een fantastische Italiaanse keuken gevestigd in Canggu, Seminyak, Ubud en Uluwatu. Zowel de pasta’s als pizza’s zijn stuk voor stuk vers bereid en de moeite waard. Succes met kiezen!  

Yuki –Sushi aan het strand in Canggu. Voor de sushi lover is dit heaven on earth. Yuki is een heerlijke plek om te genieten van de ondergaande zon onder het genot van heerlijke Japanse gerechten.  

La Brisa – La Brisa valt eigenlijk zowel onder de categorie restaurants als onder beach clubs. Gelegen in Canggu, pal aan het strand, is het niet alleen een heerlijke plek om overdag te vertoeven, maar ook om de sunset te kijken of een hapje te eten. La Brisa is onwijs sfeervol en zeker de moeite waard om naar toe te gaan! 

Casa Tua –Zin in lokaal eten? Casa Tua in Canggu is de place to be. Het is een mooi, sfeervol en beschut restaurant met heerlijke lokale gerechten voor een leuke prijs. 

Luigi’s - Dit is een Italiaans restaurant gevestigd in Canggu dat elke maandag wordt omgetoverd tot een club. Door de leuke muziek, beetje 80ties en meezingers, hangt er altijd een heel leuke sfeer. Deze plek is niet voor niets zo populair. Elke maandagavond staat er weer een rij om naar binnen te gaan. De entree is 6 euro, tenzij je er van tevoren een hapje eet natuurlijk. Vergeet dan niet te reserveren, want om een tafel te scoren moet je er wel op tijd bij zijn. 

Mason – Waarschijnlijk het lekkerste eten dat ik op Bali heb gegeten. Mason is een mooi restaurant met heerlijk eten. Mijn favorieten: de burrata, crispy fried eggplant en de bbq zucchini. De perfecte plek voor een date night of gezellig avondje met je vrienden. Dit restaurant is absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf in Canggu! Mason is wel ontzettend populair, dus als je hier een avond wil gaan eten vergeet dan niet te reserveren. 

Black Sand Brewey – Dit is een leuke plek om met vrienden naar toe te gaan in Canggu. Het is ruim opgezet met picknick-, sta- en normale tafels waardoor er veel wisselend publiek op af komt. Achterin hebben ze een grasveld met een bar en later op de avond wordt er steeds meer gedanst. Vooral leuk op vrijdagen en zaterdagen.  

Arte Canggu – Blok alvast een woensdagavond in je agenda, want Arte organiseert elke woensdagavond een jazz avond met live muziek. Je kunt hier heerlijk tafelen en het is waarschijnlijk één van de weinige plekken op Bali waar ik echt lekkere rode wijn heb gedronken. Dat is namelijk geen Balinese specialiteit..

Shelter – Shelter is in een woord: wauw! Een prachtig restaurant met waanzinnig lekker eten. Niet voor niets dat het zo populair is. Shelter is gevestigd in Pererenan en is beschut ingedeeld met veel groen. De ideale plek voor een date night of gezellige avond met je vrienden of familie. Wil jij hier een hapje eten? Vergeet ook dan niet te reserveren.  

The Pontoon at Lago – Een van de leukste plekjes op Nusa Lembongan if you ask me. The Pontoon at Lago is een vlot in zee met een bar, zitzakken en goede muziek. What else do you need? Vanaf het strand gaat er een klein bootje dat je er gratis naar toe brengt. Op het vlot kun je genieten van een drankje, hapje of plons in het blauwe water. Tip: het leek ons een goed idee om een flesje rosé te bestellen, maar dat kan ik niet per se aanraden. Daarentegen; de cocktails zijn heerlijk!

Zo dat waren ze, maar stay tuned, want er komt een deel 2 met to's op Bali! Ik hoop dat je er wat aan hebt en ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring. Heb jij vragen over Bali? Bij voorbeeld hoe het nu zit met in- en uitreizen na COVID 19? Hoe het zit met het visum? Of iets heel anders? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.