Working on the road

Lees blog
Isabelle
read story

Afgelopen juni heb ik een droom waargemaakt die al lang op mijn bucketlist stond: werken vanuit mijn campervan. Ja, je leest het goed. Ik heb mijn kantoor op wielen meegenomen op reis en in deze blog deel ik mijn ervaring met jullie!

De voorbereiding

Voordat het avontuur begon moest ik natuurlijk zorgen voor een solide werkplek. Ben, zo heb ik mijn camper genoemd, is van alle gemakken voorzien, maar onderweg werken vraagt om wat extra voorbereiding. Gelukkig is er tegenwoordig bijna overal in Europa 4G-dekking. Dit heb ik als hotspot gebruikt. Een perfecte test voor deze vier weken om te kijken of dit goed genoeg werkt.

Ben heeft een heerlijke werkplek waar ik uren achter mijn laptop kan doorbrengen. Een tip voor degenen die overwegen om remote te werken vanuit een bus: zorg ervoor dat je voorstoelen kunt omdraaien. Het maakt een wereld van verschil!

Daarnaast is Ben uitgerust met een keuken en al het kookgerei dat je maar kunt bedenken, dus alles was aanwezig om heerlijke maaltijden te bereiden. Ik had ook een voorraad aan etenswaren ingeslagen. Hierdoor kon ik makkelijk een paar dagen overbruggen zonder dat ik boodschappen hoefde te doen. Dit gaf mij de vrijheid om op afgelegen plekken te verblijven zonder me zorgen te maken over mijn volgende maaltijd.

Overnachten op de mooiste plekjes

Tijdens mijn reis gebruikte ik de app 'park4night' om de perfecte overnachtingsplekken te vinden. Van rustige bosgebieden tot prachtige kustlijnen. Deze app was een echte lifesaver!

De realiteit van werken op de weg

Ik moet toegeven, het was in het begin even wennen. De verleiding om erop uit te trekken en de omgeving te verkennen was groot, maar discipline en een strakke planning hielpen me om de balans te vinden. Het mooiste van deze ervaring? Absoluut de vrijheid! Stel je voor: lunchpauzes aan het strand, Teams meetings met de bergen op de achtergrond en na een productieve dag een verfrissende duik in een helderblauw meer.

De uitdagingen

Elk avontuur kent zijn uitdagingen. Zoals die ene keer dat mijn internetverbinding wegviel vlak voor een cruciale meeting. Vooral in Frankrijk was dit een uitdaging. Ik heb verschillende oplossingen overwogen, zoals een dongle, maar de beperkte MB's zijn een nadeel. Daarom denk ik aan Starlink voor mijn volgende reis. Heeft iemand hier ervaring mee? Of andere suggesties? Ik hoor het graag!

Wat komt er aan?

Mijn blik is al gericht op 2024. Heb jij tips? Plekken die ik niet mag missen, activiteiten die op mijn lijstje moeten of die verborgen pareltjes die alleen de locals kennen? Ik denk aan landen als Zwitserland, Italië, Kroatië en Slovenië. Maar alle suggesties zijn welkom!