Even voorstellen

Lees blog
Isabelle
read story

Even voorstellen in een elevator pitch

Isabelle, 27 jaar oud, dierenvriend, trotse mama vaneen ruwharige Jack Russell die luistert naar de naam Sally, geboren en getogen in Alkmaar, middelste in een gezin met drie kinderen, vegetariër sinds mijn vijfde, marketing en communicatie gestudeerd en werk sinds 2018 in de arbeidsbemiddeling.

Stukje achtergrond

Na het behalen van mijn diploma Marketing en Communicatie ben ik drie jaar de wijde wereld in getrokken. Het idee was om 2 maanden naar Azië te gaan, maar ik had al snel de zogeheten ‘travel bug’ te pakken en was nog lang niet klaar om naar huis te gaan. Tijdens deze reizen ontstond mijn droom om locatie onafhankelijk te kunnen werken en zodoende kwam ik al snel bij Add Value terecht. Deze droom deel ik namelijk met veel collega’s.

Add Value is een club vol avonturiers en dat spreekt mij aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Palma op het prachtige eiland Mallorca. Hier heb ik 2 jaar met veel plezier gewoond, maar in 2020 besloot ik om weer dichter bij mijn familie en vrienden te zijn en ben ik terug verhuisd naar Nederland.

Mijn werk

Ik bemiddel IT professionals die toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière. Dit doe ik voor het grootste gedeelte vanuit Nederland of het zonnige Palma de Mallorca. Nu hoor ik je denken; Hoe komt een Nederlands bemiddelingsbureau terecht op Mallorca? Dat is simpel; recruitment kan grotendeels locatie onafhankelijk uitgevoerd worden. De gesprekken die wij voeren zijn meestal telefonisch of via teams, dus wij komen met een goede internetverbinding en telefoonlijn een heel eind. Jeroen van Holst heeft Add Value opgericht in 2009 nadat hij jarenlang IT'ers heeft bemiddeld naar een vast dienstverband bij verschillende partijen. Jeroen was toe aan een nieuwe uitdaging en besloot hetzelfde werk te gaan doen vanuit zijn hangmat in Griekenland, Thailand en vervolgens vanuit Mallorca. Hoe hij hier terecht is gekomen? Door de liefde. Jeroen is inmiddels gelukkig getrouwd met een Spaanse dame en de vader van 4 prachtige kinderen. De hangmat ruilde hij in voor een kantoorstoel en hij besloot in 2017 twee recruiters aan te nemen en zo begon het balletje te rollen. Het officiële kantoor is dus gevestigd in Palma de Mallorca waar de meeste recruiters gevestigd zijn, maar wij zijn vrij om te gaan en staan waar wij willen.

Bemiddelen zat er al vroeg in

Locatie onafhankelijk werken was sinds mijn reizen een droom van mij, dus toen Add Value op mijn pad kwam hoefde ik hier geen twee keer over na te denken. Bemiddelen zat er al vroeg in. Op mijn 19de runde ik naast mijn studie mijn eigen modellenbureau dat ik na 1,5 jaar verkocht om de wereld te kunnen verkennen. Drie jaar later trad ik in dienst bij de Randstad Groep. Hier leerde ik de kneepjes van de arbeidsbemiddeling, maar ik vond dit werk te oppervlakkig en wilde meer diepgang in mijn rol als recruiter. Bij Add Value vind ik dat. Wij zijn een gedreven club die ernaar streeft de professionals echt een stap verder te helpen in hun carrière. Iedereen heeft zijn eigen technologie waar hij/zij in is gespecialiseerd. Zo focus ik mij enkel op de Microsoft 365 markt. Dat zorgt ervoor dat ik precies weet wat er binnen deze markt speelt, welke professionals zich hierin bevinden en welke bedrijven met deze technologie werken. Ook heb ik mijn Microsoft 365 fundamentals certificaat op zak. Hierdoor kan ik echt van toegevoegde waarde zijn in de zoektocht van een professional naar een nieuwe baan. Maar ook van een klant die op zoek is naar de juiste professional. Een mooie match maken geeft mij voldoening. Ik zie het dan ook absoluut niet als een sales rol zoals veel andere mensen dat zien. Ik verkoop niks of niemand. Ik breng enkel mensen aan tafel en vervolgens moeten zij zichzelf verkopen. Hoe ik weet welke professional wel of niet bij een bepaalde klant past? Door mijn klanten goed te leren kennen en te weten waar zij wel en niet vrolijk van worden. Bovendien vind ik het een stuk leuker om een relatie te onderhouden met een klant dan enkelen kortstondige samenwerkingen. Wij bekijken recruitment dan ook op de lange termijn en gaan niet voor een snelle deal, waardoor het een stuk prettiger werken is dan wanneer je dit niet doet, als je het mij vraagt. Inmiddels doe ik dit al ruim 4 jaar met heel veel plezier.

 

Op deze website wil ik je meenemen in mijn leven, locatie onafhankelijk werken en nog veel meer. Veel mensen hebben net als ik de droom om vanaf afstand te kunnen werken, maar weten niet zo goed waar ze moeten beginnen, waar ze op moeten letten en of het eigenlijk wel iets voor ze is. Het klinkt namelijk heel mooi, maar er zitten zeker ook haken en ogen aan.

In mijn vrije tijd heb ik een druk sociaal leven. Ik heb een leuke vriendengroep opgebouwd in Amsterdam en omstreken die dezelfde droom delen. Ik kom ze dan ook zonder af te spreken regelmatig tegen in het buitenland. Inmiddels heb ik 26 landen bezocht en ben voorlopig nog niet klaar.